Anasayfa / Windows 7 / Windows 7 Disk Bölme Nasıl Yapılır?

Windows 7 Disk Bölme Nasıl Yapılır?

Format atmak bildiğimiz gibi bir bilgisayarı sıfırlamak ve ilk gün ki gibi performans alabilmek için çok önemlidir. Harddisk parçasını verimli kullanabilmek için genellikle disk bölme işlemi uygulanır ve bu işlemin akabinde ana bölüm olan Yerel Disk C üzerinde ki yükün biraz da olsa azaltılması amaçlanır. Windows 7 işletim sistemi ile birlikte bu durum biraz daha farklı bir hale geldi. Dünyanın belki de şuan kullanılan en gelişmiş işletim sistemi mantıklarından birisi olarak Microsoft Windows 7 nitelendirilebilir. Bu aşamada sistemi kullanabilmek için dikkat etmeniz gereken belli başlı unsurlar elbette ki mevcut. Ancak disk bölme işlemi 7 numaralı sistem de biraz daha farklı prosedürler gerektiriyor.

Windows 7 işletim sistemi format arayüzünde sıralı olarak gerçekleştirmeniz gereken belli başlı seçenekler söz konusu. Windows 7 disk bölme işlemi ile alakalı olarak önceliğimiz bir harddiski %50 mantığında mı böleceğiz yoksa ana harddisk bölünmüş olana nazaran çok daha büyük boyutlu mu olacak? Buna karar verdikten sonra format ana ekranına geliyoruz. Burada yapacaklarımız son derece önemli ve bunu hem text olarak hem de videolu bir anlatım olarak sizlere sunmamız gerekiyor. İşlemleri en ince detayı ile birlikte sırası ile anlatarak fikir edinmenize yardımcı olmak amacı içerisinde olacağız.

  1. Öncelikle disk alanında ki tüm sürücüleri silmemiz gerekecek. Bunun için sürücülerin üstüne bir kez tıklayarak aşağıda yer alan “GELİŞMİŞ SÜRÜCÜ SEÇENEKLERİ” butonunu tıklayarak SİL sekmesini tıklayın ve onaylayın.
  2. Tek bir sürücü kalana kadar tüm sürücüleri temizledikten sonra yeni bir alan oluşturacağız.
  3. Tek kalan sürücünün üstüne gelerek “YENİ” butonuna tıklıyoruz ve karşımıza yeni sürücü için ne kadar bir alan ayırmak istediğimizi gireceğimiz boyut ekranı geliyor. MB bazında boyutunuzu giriniz.
  4. Daha sonrasında TAMAM butonuna tıkladığınızda ekranda ki sürücü sayısı üçe çıkacak.
  5. Boyut vermiş olduğunuz sürücünün üzerine bir kere tıklayarak tekrardan YENİ butonuna basıyorsunuz ve herhangi bir değişiklik yapmadan bu sürücüyü onaylıyorsunuz.
  6. En sonunda ise yine o sürücünün üstünde BİÇİMLENDİR sekmesine tıklayarak sürücüyü kullanıma hazır hale getiriyorsunuz ve bu sayede Windows 7 işletim sistemini kullanabilmeniz için gerekli bölme işlemini tamamlamış oluyorsunuz.

Bu işlemlerin akabinde format sonrasında istediğiniz Yerel Disk C ve D bölümleri sorunsuz bir şekilde hazırlanmış olarak sizlere sunulmuş olacak. Bu sayede ilerleyen süreçte format gereksinimlerinde istediğiniz birçok veriyi Yerel Disk D içerisinde sorunsuz bir şekilde saklayabilme şansına erişeceksiniz.

Hakkında Windows Hata

Check Also

Google Drive Kapatılması Gerekiyor Sorunu ve Çözümü

Bulut teknolojileri bildiğimiz gibi artık dünyanın en büyük şirketlerinin dahi en çok önemsediği unsurlardan birisi olarak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir