Anasayfa / Windows 7 / Stop: 0x1000007F Hatası ve Çözüm Yöntemleri

Stop: 0x1000007F Hatası ve Çözüm Yöntemleri

Windows 7  Stop: 0x1000007F Hatası yada  Run a system diagnostic utility supplied by olarak da bilinen Mavi Ekran Hatasının Çözümü

 

 

Tam Adı: Run a system diagnostic utility supplied by
Hata Kodu:  0x1000007F
Sistem: Windows XP, Windows Vista, Windows  7, Windows 2008

 

 

STOP: 0x1000007F yada Run a system diagnostic utility supplied by olarak bilinen Mavi Ekran Hatası genel olarak

İşlemci bir sorun tespit ettiğinde ortaya çıkar

Genel olarak aşağıdaki durumlarda bu sorun çıkmaktadır.

  • Arızalı, uyumsuz  bellek yada bozulmuş bellek slotları
  • BIOS ayarlarında olan yanlışlık yada işlemciye overclock yapma durumlarında.
  • Aşırı ısınma durumlarında
  • Arızalı veya hatalı donanım veya video sürücüleri olduğu zaman
  • Arızalı İşlemci (CPU)

Bu  dur kodu 0x0000007F yada UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP dur kodları ile aynıdır. Eski Windows sistemlerde 0x0000007F yada UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP  şeklinde hata kodu verebilir.

 

Çözüm

  • Ram – Bellek Problemleri
Öncelikle belleklerinizi test etmek ile kontrolünüze başlayabilirsiniz. Windows Vista ve Windows 7‘de  bellek testi uygulaması bulunmaktadır. Ama ben Memtest ismindeki yazılımı kullanmanızı öneririm.
Aşağıda verdiğim linkten uygulamayı indirdikten sonra CD’ye yazıyor ve bilgisayarınızı Memtest CD’sinden başlatıyorsunuz. Program kendiliğinden Ram’leri belirli testlere sokuyor. Programın çalışan ekranında her hangi bir kırmızı yazı görürseniz ram lerinizde problem var demektir.
Programın test süresi biraz uzun sürebilir. Ben 5-6 aşamasında bırakıyorum. Bu aşamaya kadar taraması yeterli olacaktır.
Eğer program ara yüzünden kırmızı yazan bir yazı çıkarsa ram’lerimizde sorun olduğunu anlayacağımızı söylemiştim. Bu durumda bozuk olan Ram’imizi değiştirmemiz gerekiyor. Tabi birden fazla Ram’e sahipsek eğer en son taktığımız yada bozuk olduğunu düşündüğümüz Ram’i çıkartarak yeniden Ram testine sokmamız gerekecektir.

 Memtest iso dosyasını ücretsiz indirebilirsiniz.Memtest

 

 
  • Bilinen Son İyi Yapılandırma’ya Geçin
 Bilgisayarınız ön yükleme yapamıyor ve açılmıyorsa bilinen en son iyi yapılandırma ayarlarına dönmeniz gerekecektir.
Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra “Windows Gelişmiş Seçenekler” kısmına girmemiz gerekmektedir.  “Windows Gelişmiş Seçenekler” ekranına gelebilmemiz için açılış sırasında klavyemizden F8 tuşuna basmamız gerekmektedir. Bios ekranından hemen sonra genellikle 2-3 saniyelik kısa bir süremiz vardır. Bu zaman dilimini kaçırırsanız bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecektir.
Windows Gelişmiş Seçenekler menüsüne geldiğimizde karşımıza çıkan seçeneklerden Bilinen En Son İyi Yapılandırma seçeneğini seçerek bilgisayarımızı başlatıyoruz.
  • Son Güncelleştirmeleri Yükleyin

 

Güncellemeleri elle almak için,Internet Explorer’ı açın (güncelleştirmeleri Microsoft olmayan bir tarayıcı kullanamazsınız).
IE için 8 ve üstü: Güvenlik (Safety) seçtikten sonra, Windows Güncelleştirme (Windows Update) seçeneğini seçerek güncelleştirme işlemini yapabilirsiniz.
IE 7 ve üzeri için: Araçlar (Tools) seçtikten sonra, Windows Güncelleştirme (Windows Update) seçeneğini seçerek güncelleştirme işlemini yapabilirsiniz.
yada Windows 7 kullananlar için
Başlat düğmesini tıklayarak  Tüm Programlar‘ı tıklayın ve Windows Update‘i seçin.
  • Sürücülerinizi Güncelleyin
Özellikle eski donanım sürücülerinizi, yonga setlerinizi ve video sürücüleri kullandığımızdan emin olun. Eski yani güncellenmemiş sürücüler mavi ekran hatalarına sebebiyet verebilmektedir. Sürücülerinizi tek tek bulmak yerine, bilgisayarınızdaki donanımsal özellikleri inceleyerek otomatik olarak size son güncellenmiş driverleri sunan programlar bulunmaktadır.
RadarSync ve Driver Genius Professional gibi programları kullanabilirsiniz. Tabi bu tarz programlar ücretli olduğu için popüler sürücü indirme sitelerinden bir kaçını aşağıda veriyorum.

Hakkında Windows Hata

Check Also

Google Drive Kapatılması Gerekiyor Sorunu ve Çözümü

Bulut teknolojileri bildiğimiz gibi artık dünyanın en büyük şirketlerinin dahi en çok önemsediği unsurlardan birisi olarak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir